Kijk wat er met je bewustzijn gebeurt als je deze methode gebruikt om de kracht van je onderbewustzijn te leren gebruiken

Waarom hebben zo veel mensen moeite om in hun eigen kracht te komen en het leven te leiden waar ze al zo lang van dromen? Dr. Ellen Langer van de Harvard University, die baanbrekend onderzoek naar mindfulness heeft gedaan, onthulde een krachtig argument toen ze met haar onderzoek aantoonde dat wanneer we stress ervaren, we de neiging hebben om beslissingen te nemen op basis van twee verschillende patronen. Lees verder want het volgende zal je waarschijnlijk wel verbazen.

Van alles wat we doen, doen we het merendeel onbewust. We kiezen namelijk het pad dat je zult gaan bewandelen op basis van wat we denken dat onze ouders of gezagshebbers zouden hebben gedaan of we doen dat op basis van wat we geloven dat de huidige samenleving zou zeggen, dat we volgens hen zouden moeten doen. Het is fascinerend om te zien dat we zonder ons zelfbewustzijn te raadplegen deze beslissingen nemen alsof we ze zelf hebben genomen. Het maakt dan niet uit of ze in ons belang zijn of niet. We zijn namelijk in staat om afstand te nemen van onze eigen overtuigingen en wensen. En dit is slechts één voorbeeld van hoe contraproductieve conditionering en beperkende overtuigingen onszelf van onze juiste koers kunnen afleiden!

Het je realiseren dat we ons niet bewust zijn van alles dat onze innerlijke werking beïnvloedt, lijkt misschien ontmoedigend. Maar het goede nieuws is echter dat het loslaten van obstakels die je tegenhouden echt niet zo moeilijk is. Eigenlijk hoef je helemaal niet zo ver te zoeken, want alle antwoorden zitten al in je. Je traject veranderen en uiteindelijk je eigen pad gaan bewandelen, begint met het aanboren van je onderbewustzijn en het gaan gebruiken van mijn model. Dat model is gebaseerd op wat ik De driezijdige C-piramide of Het 3-C model noem, wat zorgvuldig is ontworpen om je te helpen om het bovenstaande te doen.

Door mijn werk als mindsetcoach ben ik gaan begrijpen dat het leggen van een stevige basis voor het creëren van de beste versie van je eigen leven begint met het je toeëigenen van stabiliteit door control, clarity en confidence (controle, duidelijkheid en vertrouwen). Om je te helpen die piramide te kunnen bouwen, maakt mijn model gebruik van vijf niveaus. Die niveaus zijn: spiritualiteit, energie, bewustzijn, emoties en fysiek welzijn. Als lifecoach help ik met mijn programma’s, lezingen, privésessies en masterclasses talloze mensen om een samenhangende en een systemische verandering te creëren. Maar het is niet nodig om alles tegelijk te doen want we kunnen bij het begin beginnen.

Laten we eerst eens wat dieper ingaan op waarom verbinding maken met het onderbewuste zo belangrijk is en uitzoeken waarom deze benadering van persoonlijke coaching zo effectief is.

Jouw verhalen vormen samen de sleutel tot je leven

Ons menselijk bewustzijn lijkt, vooral als we jong zijn, erg op een spons. Zowel het goede als het slechte komt bij ons binnen en we nemen alles in ons op. Dit stelt ons natuurlijk niet alleen in staat om te evolueren en te groeien maar het kan ook overtuigingen vormen en denkpatronen smeden die ervoor zorgen dat we bepaalde zaken niet voltooien. We kunnen dan wel een droomhuis, een geweldig gezin of een goedbetaalde baan hebben – wat allemaal geweldige referenties op papier zijn – maar toch ontdekken dat ons hart naar zoveel meer verlangt. Uiterlijke schijn kan echt misleidend zijn!

Het is van vitaal belang dat wanneer we ontdekken dat onze beperkingen diepgeworteld zitten we ook beginnen te erkennen dat we niet beschadigd of niet functioneel zijn. We werken gewoon op basis van onze onbewuste overtuigingen, die met de juiste hulpmiddelen weer kunnen worden herschreven.

‘k heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling al veel gedaan, maar toch kom ik op bepaalde vlakken maar niet verder. Hoe kan ik op onbewust niveau echt transformeren zodat ik met meer zelfvertrouwen en energie kan leven?’

Dit soort transformaties klinken misschien te mooi om waar te zijn als je alles al hebt geprobeerd en niets lijkt te werken. Maar conditionering herschrijven, is niet iets dat bewust kan worden gedaan – we kunnen deze facetten van gewoontes, die we hebben aangenomen, niet alleen met pure wilskracht overmeesteren. Een goede strategie is hierbij essentieel.

Vraag jezelf dus af: heb je regelmatig last van stress? Verlang je naar innerlijke rust of merk je dat je last hebt van beperkende gedachten zoals bijvoorbeeld ‘ik kan dat niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik ben het niet waard’? Als dat zo is, is het tijd om op onbewust niveau naar transformatie te zoeken en de innerlijke obstakels, die je tegenhouden van je ware potentieel, te overwinnen.

Een nieuw traject begint met het onderbewustzijn

Waarom het onderbewuste? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat minimaal 95% van ons gedrag uit ons onderbewustzijn voortkomt. Dit is waar legendarische overtuigingen en emoties worden gevormd die gebaseerd zijn op onze levenservaringen en die zowel nuttig als ontwrichtend kunnen zijn. Wanneer negatieve overtuigingen over je eigenwaarde, zelfwaardering en capaciteit erin sluipen, kunnen ze je laten ontsporen zonder dat je het zelf door hebt. Het is belangrijk om te weten dat mijn methode het mogelijk maakt om rechtstreeks met je onderbewustzijn te communiceren, je overtuigingen te veranderen en emoties, die we als onprettig ervaren, los te laten.

Gevoelens van stress, angst en twijfel kunnen je het gevoel geven dat je ontwricht raakt. Maar hoe kunnen we dan het soort stabiliteit terugkrijgen, dat ons in staat stelt om het leven te leiden dat we wensen? Als je je voorstelt dat je met twee benen op de grond staat, kun je je vast wel indenken dat het gewicht eerlijk verdeeld moet zijn om te zorgen dat je niet omvalt. Maar wanneer daar een derde aan wordt toegevoegd en een statief vormt, wordt de stabiliteit van dat gewicht al veel veerkrachtiger. Dit wordt weerspiegeld in wat ik ‘De drie C’s’ noem, die voor het creëren van je eigen stabiele basis essentieel zijn.

Control (controle)

Controle is de belangrijkste ‘C’ en het is ook iets waar bijna iedereen naar verlangt. Ik heb het onderdeel controle de basis van mijn Synergie Piramide gemaakt omdat het de basis is voor alle persoonlijke vervulling en prestaties én de structuur vormt, die de andere ‘C’s’ zal ondersteunen.

Clarity (duidelijkheid)

Duidelijkheid is een visie. Het is eigenlijk alles weten wat er te weten valt over jezelf – of dit nu goede of slechte dingen zijn. Als je eenmaal controle hebt over je overtuigingen, volgt duidelijkheid en met dit essentiële element kun je beginnen met het nemen van beslissingen op basis van je ware doelen en wensen.

Confidence (vertrouwen)

Vertrouwen ontstaat wanneer controle en duidelijkheid samenkomen. Dit is het laatste onderdeel van mijn Synergie Driehoek en het is de ‘C’ die de manier waarop je denkt voor altijd kan veranderen. Met mijn persoonlijke coaching ben je in staat om wanneer stress toeslaat je gedachten te beheersen en te verduidelijken. Hierdoor krijg je het vertrouwen dat je nodig hebt om te kunnen slagen.

Je verhaal beheersen

Ik ben dan misschien wel een mentaliteitscoach, maar ik ben ook een groot voorstander van het idee van ‘mindflow’ in plaats van ‘mindset’. Waarom? Omdat het idee, dat ons bewustzijn op een bepaalde plaats moet worden ingesteld, voor beperkingen zorgt. Daarentegen is het idee dat we – met de juiste hulpmiddelen – flexibel kunnen worden veel ruimer! Dit is precies het concept dat Bruce Lee beschreef toen hij uitlegde hoe hij gedurende zijn carrière zulke fenomenale prestaties heeft kunnen leveren.

Met mijn methode help ik je niet alleen om de beperkende overtuigingen, die je op het verkeerde been hebben gezet, bij te stellen. Ik leer je namelijk ook hoe je de flexibiliteit, die deze almachtige ‘Drie C’s’ manifesteren, wanneer je maar wilt kunt benutten. Je kunt dan verder zonder zelfopgelegde obstakels. Je kunt je leren aanpassen, overwinnen en manoeuvreren en uitdagingen met flexibiliteit en vertrouwen aangaan.

Ten slotte zal mijn methode ook nog een andere essentiële hulpbron aanboren, namelijk je inspiratie. Als we het hebben over motivatie, hebben we eigenlijk ook inspiratie of bezieling nodig. Deze dynamische intrinsieke kracht houdt zichzelf in stand, wat betekent dat het je verlost van de noodzaak om constant tegen krachten in te gaan, die tegengesteld zijn aan elkaar. Dit is de energie die de meeste opinieleiders – van Ghandi tot Oprah – in staat heeft gesteld om hun visies te kunnen formuleren. Mensen die geïnspireerd zijn, creëren en genereren ideeën die de wereld kunnen transformeren. Wanneer we uiteindelijk ons in controle voelen, duidelijkheid en vertrouwen hebben, ons aanpassen en ons geïnspireerd voelen, beginnen we ook betere keuzes te maken. Dit is één van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. En het allerbelangrijkste: je haalt meer plezier uit je leven!

Je hebt een levensverhaal. Je hebt al een heel verleden achter je maar er ligt ook een heel leven voor je, dat zich nog moet ontvouwen. Laat je verleden niet je toekomst bepalen – het kan echt! Dus stop met snelle oplossingen en creëer een basis, die het leven waarvan je droomt ondersteunt. Begin vandaag nog met jouw persoonlijke reis om met mijn methode richting aan je leven te geven

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer