Over Eefke

Waarom je hier leert om de allerbeste
versie van jezelf te worden

Mental coach Eefke Bodt empowert je om de beste versie van jezelf te worden. De trainingen in de Full Potential Academy helpen je bij het oplossen van blokkades en doorbreken van oude gewoontes. Zodat jij – eindelijk – je leven kunt leiden zoals jij dat wilt: relaxt, gefocust en succesvol.

Ik weet waarover ik het heb

De ondernemers en professionals met wie ik werk hebben één ding gemeen: ze zijn het contact met hun ware zelf kwijt. Vaak en hebben ze geen idee meer wat ze echt willen in hun leven. En als ze het wél weten, lukt het ze niet om dat voor elkaar te krijgen.

Terwijl hun omgeving het ene na het andere succes boekt, zitten zij vast in een vicieuze cirkel waarin al hun mooie plannen mislukken door een gebrek aan focus en zelfvertrouwen.

En ja, dat herken ik maar al te goed.

Die scooter zag ik niet aankomen

En hij mij ook niet. Anders had ik niet zo vreselijk in de kreukels gelegen. Nadat ik uit het Vietnamese ziekenhuis was ontslagen huurde ik een klein kamertje.

Zonder familie of vrienden om me te helpen. Helemaal alleen midden in een super hectische stad met miljoenen inwoners. Als ik ’s nachts niet kon slapen, hoorde ik de stad leven: claxons, roepende mensen, muziek.

Ik herinner me scherp dat in een zo’n doorwaakte nacht plots een enorme rust over me kwam. Want wat kon ik anders doen dan mijzelf overgeven aan de situatie? Ik besloot te vertrouwen op de kalme onderstroom van het leven die voor me zorgde, wat er ook zou gebeuren.

Daarvoor woonde ik 6 maanden in een Tibetaans klooster

Dat vertrouwen kwam niet uit de lucht vallen. Vlak daarvoor was ik op ontdekkingstocht naar mijzelf gegaan. Ik wilde ergens heen vanwaar ik niet kon vluchten. Uiteindelijk belandde ik in een klein klooster in het zuidoosten van Tibet.

Bepaald geen luxe. Puur back-to-basic. Ik draaide 100% met het ritme van de monniken mee. Dus slapen, mediteren, eten, werken, mediteren, slapen enzovoort. Ik heb daar alleen aan mezelf gewerkt en ontzagwekkend veel geleerd. Over overgave en acceptatie. En vooral over mezelf

Ik voldeed niet aan de verwachtingen van buitenaf

Ik groeide op in een prima gezin. Mijn zusjes en broer waren hoogbegaafd en gingen naar de universiteit. Cum laude, je weet het wel. En ik? Ik was dyslectisch, hoewel dat toen nog niet zo heette. Ik had moeite om mee te komen.

Niemand zag mijn voortdurende gevoel van tekortschieten, van niet-goed-genoeg zijn. Steeds probeerde ik net zoals zij te zijn. Aan de verwachtingen van school en thuis te voldoen. Wat me natuurlijk niet lukte. Sterker nog: ik verinnerlijkte al die negatieve oordelen en ging echt geloven dat ik niets kon.

Toch deed ik later een pittige hbo-opleiding. Maar toen ik kort voor mijn 40ste zowel mijn vader, mijn zus als mijn goedbetaalde job verloor, viel ik in een eindeloos diep, zwart gat. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik wilde. Mijn ontdekkingstocht naar mezelf begon.

8 jaar ondergedompeld in de kennis van de beste leraren – en nog steeds lerend

Van mijn leermeesters in Azië was het een kleine stap naar andere leraren en trainers over de hele wereld. Stuk voor stuk gespecialiseerd in de ontwikkeling van het menselijk potentieel, ieder met z’n eigen insteek. En toen ik thuiskwam ging ik daarmee door.

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de kracht en wijsheid in mezelf heb gevonden. Ik heb mezelf bevrijd van de boeien die me zo lang weerhielden om me volledig vrij te voelen. Eindelijk kan ik het leven leiden dat bij me past.

Mijn leven is radicaal veranderd

Daarom ben ik mijn praktijk als mental transformatiecoach gestart. Om anderen te helpen inzien dat ze niets anders hoeven te worden dan ze nu al zijn. Want dat vertrouwen en die kracht zijn dus heel dichtbij – gewoon in jezelf.

Het resultaat van mijn levenservaring en de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd zie je terug in de Full Potential Academy.

Mijn kwalificaties en accreditaties

Niet om mezelf op de borst te slaan. Ik vind het belangrijk je te vertellen dat ik over alle juiste diploma’s beschik en bij verschillende beroepsverenigingen sta ingeschreven. Je kunt ervan op aan dat je bij mij in goede en deskundige handen bent

Opleidingen:

 • Motivational Coach (INEMLA)
 • Social and Emotional Intelligence Coach
 • Life Coach (ICF PCC)
 • NLP Master Practitioner (ABNLP)
 • Master Timeline Practitioner (ABNLP)
 • Master NLP Coach (ABNLP)
 • Hypnotherapy Diploma (PHPA)
 • Master Conversationalist Hypnotist (IAPCH)
 • Conversational Hypnotherapist (IAPCH)
 • Master Hypnotherapist (ABH)
 • Sports Hypnotherapy (HMI)

En nu jij: ik nodig je uit voor een Focus-sessie

Inmiddels weet ik dat wanneer je je perspectief verandert, álles verandert. Ineens zijn er kansen, op geluk, op vrijheid, op succes.

Wil jij weten hoe dat werkt? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende Focus-sessie van 30 minuten. Dan bekijken we samen wat op dit moment jouw grootste blokkade is. Welke stap gaat jou helpen om die te doorbreken zodat je een eind kan maken aan die frustratie?