Mijn 49 lessen in 49 jaar

Guess what? It’s MY BIRTHDAY! 🎉🎉🎉 
Niet alleen is het vandaag mijn verjaardag, maar de Tummo academy word op 31 oktober 10 jaar

Ik heb 49 dingen geschreven die ik in 49 jaar heb geleerd en ik wil natuurlijk over alle 49 dingen met je delen !

 1. Het opruimen van mijn eigen rotzooi is de beste manier om ’s nachts te slapen. Dit betekent dat ik me moet verontschuldigen als ik een klootzak ben geweest en over het algemeen mijn best doe om dingen op te lossen waar ik een puinhoop van heb gemaakt.
 2. Het nemen van radicale verantwoordelijkheid voor mijn leven is de enige optie. Niemand anders is verantwoordelijk voor mijn geluk. Niemand.
 3. Je droombaan bestaat niet, je moet hem creëren. Krijg duidelijkheid over je gaven, vaardigheden en de dingen waar je van houdt….en ontwerp een bedrijf (of carrière) rond dit alles!
 4. Focus op gevoelens.
 5. Zoals de populaire quote zegt: “Wees aardig, voor iedereen die je ontmoet is het een harde strijd.”. Ik geloof dat een van de grootste bijdragen die je kunt leveren aan de wereld is het behandelen van de mensen om je heen met vriendelijkheid, respect en zorg.
 6. De stem in mijn hoofd die me vertelt dat ik niet genoeg ben, is een leugenaar.
 7. Vooruitgang, niet perfectie.
 8. Als ik luister, probeert mijn lichaam me meestal iets te vertellen.
 9. Ik verontschuldig me alleen maar als ik er echt, echt achter kan staan.
 10. Er zullen altijd mensen zijn die me niet mogen en het is niet mijn taak om van gedachten te veranderen. (Ik geef toe dat deze nog steeds moeilijk is. Het is een eendaagse les.)
 11. Mijn ouders hebben hun best gedaan met wat ze toen hadden. En dat is alles wat we als ouders kunnen doen.
 12. Vergeving gaat meer over mij en niet over hen.
 13. De tijd geneest echt niet alle wonden – daar heb ik de leiding over. Tijd helpt, maar proactief zijn is de katalysator
 14. Wees aardig voor jezelf. Soms is het makkelijker om aardig te zijn voor anderen dan voor jezelf. De eerste stap is bewustwording. Merk op waar je hard voor jezelf bent of zet jezelf als laatste. Dit kan zijn het negeren van je lichaam als je honger hebt omdat je het druk hebt met werken, of het behagen van anderen ten koste van je eigen welzijn en geluk.
 15. .Leef in uw geniale zone. Als je doet wat natuurlijk is, zul je meer bereiken. Tegelijkertijd zal het moeiteloos en gemakkelijk aanvoelen. Zo behoudt u uw concurrentievoordeel.
 16. Breng tijd door in de natuur. In de natuur zijn verhoogt je geluk en inspireert je creativiteit. Zon, groen en frisse lucht kunnen je helpen je geest te zuiveren en je weer in contact te brengen met wat het belangrijkste is.
 17. Be mindful of the company you keep. As the popular saying goes, “It is far better to be alone than to be in bad company.” Pay extra attention to this if you have a history of holding on to relationships that aren’t serving you.
 18. Alle wijsheid is gemaakt van genezen pijn…
 19. Proberen alles onder controle te krijgen is mijn eenrichtingskaartje in de gekke trein. Soms vergeet ik dit en stap ik aan boord.
 20. De vergelijkings-val is in principe verzonnen verhalen over hoe ik denk dat het leven van iemand anders is.
 21. We zijn allemaal bang. We hebben allemaal angst. De mensen die zeggen dat ze onbevreesd zijn, doen maar alsof.
 22. Creëer schoonheid. Er zijn zoveel manieren om dit te doen – van felgekleurde bloemen op je bureau tot het dragen van een fantastische outfit die je een miljoen dollar geeft!.
 23. Bij uw begrafenis zal niemand het over uw mislukkingen hebben. Dus, blijf falen totdat je het goed hebt gedaan.
 24. Oncomfortabele gesprekken zijn altijd moeilijk. Maar die olifant in de kamer gaat nergens heen (en neemt veel ruimte in beslag) – dus je kunt het net zo goed uitroepen.
 25. Minder is meer. Vereenvoudig uw leven door ja te zeggen tegen minder dingen – en geef de dingen die u ja zegt aan uw alles! Dit omvat zakelijke projecten, sociale activiteiten en persoonlijke relaties.
 26. Die persoon die je als stront behandelt is een enorme uitnodiging om nooit in de buurt van die persoon te zijn.
 27. Als u tijd doorbrengt met het neuzen in andermans zaken, is er waarschijnlijk iets belangrijks in uw leven dat u met opzet vermijdt om mee om te gaan.
 28. Een open geest kan je vele malen doen verbazen.
 29. Niemand van ons is gebroken of moet worden hersteld. Verbetering, ja.
 30. Wat je ook denkt dat je bent, het zal je waarheid zijn. En jij bent daar volledig verantwoordelijk voor, .
 31. Het moment in een argument dat je je beseft dat je ofwel onredelijk bent, dat de andere persoon een punt heeft, of dat je het gewoon mis hebt, is het exacte moment om het toe te geven en je te verontschuldigen.
 32. Weet wat de kern van uw gewenste gevoelens is.
 33. Wees kwetsbaar. Soms denken we dat als we onze zwakheden laten zien, we het risico lopen te worden beoordeeld of gekwetst. Echter, de meeste van de tijd heb ik gemerkt dat het kwetsbaar zijn zorgt voor een diepere verbinding en sterkere relaties. Het geeft mensen een opening om te laten zien en je te ondersteunen.
 34. Breek schadelijke patronen die geworteld zijn in je kindertijd. Of je nu mensen tolereert die je niet goed behandelen of geldgeestproblemen hebben, daar is een reden voor. Maak een lijst van de patronen die je in het leven hebben tegengehouden en werk samen met een therapeut, coach of genezer om ze beter te begrijpen en los te laten.
 35. Je mag dan wensen, hopen en bidden voor X, Y en Z, maar bent je daar mentaal en emotioneel klaar voor?
 36. Als je dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg.” Zoals het verstandige gezegde luidt, bent u in staat om zoveel meer te bereiken dan u weet. Droom groter
 37. Terwijl we ons allemaal vergelijken met anderen, kijk uit wanneer je je begin met het midden van iemand anders vergelijkt.
 38. Geef prioriteit aan geluk. Doe dingen dagelijks of wekelijks die je vreugde brengen, of dat nu het luisteren naar je favoriete muziek, het genieten van een heerlijke maaltijd, of het spelen met dieren is.
 39. Draag een zonnecrème in je nek.
 1. Tijd is voor mij waardevoller dan geld. Geld is oneindig, tijd is eindig.
 2. Als iemand die ik om iets zinvols geeft en ik weet niet wat ik moet zeggen, kan ik het beste zeggen: “Ik weet niet precies wat ik nu moet zeggen, maar ik ben zo blij dat je het me verteld hebt”.
 3. Als iemand een eikel is of me in het verkeer afsnijdt, in plaats van boos te worden (wat zo gemakkelijk is), vraag ik me af of ze zich zo gedragen omdat ze opnieuw moeten poepen.
 4. Ongevraagd advies is het slechtste advies.
 5. 10 Creativiteit is je geboorterecht. We zijn allemaal creatief.
 6. Zoals het populaire gezegde luidt: “Voel de angst en doe het in ieder geval”. Enkele van de engste dingen die ik heb gedaan – zoals het starten van een bedrijf, het spreken op podia, of het hebben van een moeilijk gesprek – hebben geleid tot de grootste groeimogelijkheden in mijn leven.
 7. Probeer nieuwe, ongemakkelijke dingen. Als 90% van je tijd in je geniale zone wordt doorgebracht, besteed dan de andere 10% aan het strekken van je buiten je comfortzone. Het is de kracht om de dingen te doen die je jezelf hebt verteld dat je dat niet kunt doen. Dit is waar doorbraken gebeuren, persoonlijk en professioneel.
 8. Zeg alleen “sorry” als het echt nodig is.
 9. Investeer vroeg. Einstein zei alom: “Samengestelde interesse is het achtste wereldwonder van de wereld”. Beleg uw geld vroegtijdig op een pensioenspaarrekening, of een ander financieel instrument, om in de toekomst grote vruchten af te werpen.
 10. Er is een stem die geen woorden gebruikt . LUISTER de daad van begrip! Een van de positieve attitudes die iedereen moet hebben! 🙏

Omdat ik deze 49 lessen met je heb gedeeld, wil ik dat je weet dat ik net als jij een onvolmaakt mens ben. Sommige van deze lessen heb ik onder de knie; anderen, ik ben nog steeds bezig.  

Nu hoor ik graag van je. Welke van deze 49 lessen resoneerde het meest bij jou?  Ik kijk er naar uit van je te horen!
 
Met dromen, liefde en avontuur,

Recente posts