LOSKOMEN VAN GEDACHTEN EN GEVOELENS

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Hoe kom ik los van mijn gedachten en gevoel?

Laat ik starten met de vraag: Wist je dat er een verschil is tussen gedachten en gevoelens?
Oké, ja, natuurlijk doe je dat. Maar wist je dat we de neiging hebben om ze door elkaar te gebruiken in gesprekken?
Heb je ooit met een vriendin of gesproken over iets dat in je leven is gebeurd, of over iets dat iemand je heeft aangedaan, en je hebt gemerkt dat je zei: “Ik heb het gevoel dat ze het expres heeft gedaan”.
Dit is een perfect voorbeeld van het gebruik van het woord “voelen” in plaats van “denken”.
 Wat je echt bedoelt te zeggen is, “Ik denk dat ze het expres heeft gedaan, en het maakt me boos”.
Ik weet dat ik het woord gevoel gebruik omdat het vriendelijker en minder beschuldigend of brutaal lijkt. De manier waarop je je voelt kan niet verkeerd zijn, maar kan veranderen. Als we een uitspraak doen of een gedachte delen, is er ruimte voor iemand om het uit te dagen, en een geloof is veel moeilijker te veranderen als we het eenmaal vasthouden.
Het lijkt zo eenvoudig, en het is zo gewoon, maar het stelt ons in staat om onze gevoelens te negeren om de klap van onze aannames te verzachten. Wij denken dat het een mildere manier is om potentieel verkeerd te zijn over iets wat er in ons leven gebeurt of hoe iemand zich onder andere gedraagt. Dit gedrag, terwijl subtiel, houdt ons tegen van genezing en transformatie. Miscommunicatie en gebrek aan begrip is zo vaak de oorzaak van wat ons ziek maakt – fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel.
Als we niet zeggen – of erkennen aan onszelf – wat we echt denken en hoe we ons werkelijk voelen, laat het ons in een positie om niet te voldoen aan onze eigen behoeften of ze te laten ontmoeten door anderen. Dit is belangrijk omdat emoties letterlijk een fysiologische reactie in het lichaam hebben, die varieert afhankelijk van de intensiteit van de emotie.
Bijvoorbeeld, wanneer je boos wordt, deze emotie veroorzaakt het vrijkomen van de neurotransmitter chemische catecholamines en adrenaline in jouw lichaam. Je spieren worden gespannen, je hartslag neemt toe, je bloeddruk stijgt en je raakt hypergefocust op wat je boos maakt. Dit zijn allemaal dingen die bekend en gedocumenteerd zijn als destructief voor jouww gezondheid.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text][image_with_animation image_url=”1245″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Maar als je jezelf toestaat om een emotie te voelen zonder je ermee bezig te houden, gebeuren er twee dingen. Het eerste is dat je in staat bent om de emotie volledig te ervaren, en je bent gemakkelijker in staat om deze los te laten in plaats van het te vangen in je lichaam.
De tweede is dat wanneer de emotie wordt losgelaten, je in staat bent om te kijken naar de gedachten die hebben geleid tot de emotie in de eerste plaats om een passende actie te ondernemen of de gedachte volledig te veranderen.
Misschien bel je een vriendin en zeg je: “Ik dacht dat ze dit expres deed, en het maakte me echt boos. Toen dacht ik dat er misschien een andere verklaring was, waardoor ik me opgelucht voelde. Denk je dat je me kunt helpen om de situatie op een andere manier te bekijken?”
Of, als je eenmaal je gedachten begrijpt en hoe ze je je laten voelen, kun je vanuit een gecentreerde plaats met de persoon in kwestie praten. “Ik vroeg me af of je kunt uitleggen waarom je dat deed?
Soms is het besluit om te besluiten dat er alleen een andere verklaring moet zijn, en een gevoel van opluchting te ervaren, voldoende om de situatie zonder verdere discussie te laten gaan.
Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje belachelijk, maar het begrijpen van dit concept en hoe de geest reageert op de reacties van je lichaam is ongelooflijk belangrijk als je op een helende reis bent.
In onze sessies hebben mijn cliënten geleerd hoe hun gedachten over de omstandigheden in hun leven gevoelens en lichamelijke reacties creëerden die een ziekte veroorzaakten of hen ervan weerhielden om beter te worden.
Het proces van het kijken naar onze gedachten en het voelen van onze gevoelens stelt ons in staat om meer authentieke verbinding te maken met onszelf en de mensen om ons heen, en het vergemakkelijkt diepe genezing.
Als je geïnteresseerd bent om hier meer over te weten te komen, zou ik graag met je in contact komen. Spring op mijn kalender voor een gratis focus sessie door hier te klikken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer