Innerlijk ontdekkingsreis
Zou het niet geweldig zijn om een GPS te hebben die jouw ziel leidt?
Nou, eigenlijk kan dat wel! Er zijn manieren waarop je jezelf door je leven kunt leiden, net zoals een GPS je op een autorit begeleidt.
Het vinden van je passie is een van de grote sleutels tot het instellen van je innerlijke GPS om je ziel te leiden.
Er wordt tegenwoordig veel gepraat over GPS-apparaten en smartphones die je naar je bestemming kunnen leiden. Je kunt tijdens het autorijden instructies ontvangen, zodat je je bestemming met gemak kunt bereiken.
Rijden is veel makkelijker geworden, omdat je geen tijd en moeite hoeft te verspillen aan je bestemming vinden. Je kunt op een kalme, rustige en veilige manier reizen, in de wetenschap dat je wordt geleid naar waar je naartoe wilt.
Zou het niet geweldig zijn om een GPS te hebben die je niet alleen tijdens het rijden met je auto begeleidt, maar ook tijdens de grootste reis van allemaal – je leven?
Er zijn zoveel situaties en tijden in ons leven waarin we voor dilemma’s staan en niet weten welke richting we moeten kiezen – naar rechts, links, vooruit of achteruit? Welke kant moeten we op om teleurstelling en afwijzing te voorkomen en geluk en succes te ervaren? Dit zijn momenten waarop je heel graag een GPS bij je zou willen hebben zodat je de juiste beslissing of weg kunt nemen.

HIER ZIJN 5 TIPS VOOR HET INSTELLEN VAN JE INNERLIJKE GPS OM JE ZIEL DOOR JE LEVENSREIS TE LEIDEN

  1. ONTDEK JE PASSIES

De meesten van ons hebben op een gegeven moment behoefte aan een gids of mentor, iemand die ons kan vertellen welk pad we op onze reis moeten kiezen. Vrijwel iedereen is op zoek naar innerlijke vreugde, vervulling en een zinvoller leven. Sommige mensen houden zich aan de leer van hun ouders en leraren. Anderen zijn van nature instinctiever en doen wat ze willen doen.
Mensen die naar binnen kijken voor begeleiding en hun intuïtie gebruiken, hebben de neiging om betere beslissingen voor zichzelf te nemen dan degenen die de goedkeuring van hun leeftijdgenoten, vrienden en familieleden zoeken.
Als je glashelder wilt zijn over wat je wilt van het leven en de doelen die je wilt bereiken, moet je je bewust zijn van de dingen die het meeste voor je betekenen. Je moet je bewust worden van je eigen passies.
Ieder van ons is uniek en we hebben allemaal verschillende passies in het leven. Het zijn deze dromen en passies die ons in een bepaalde richting drijven. Jouw dromen motiveren je, prikkelen je, voeden je inspanningen en houden je op de been. Zodra je je passies kent, zullen ze dienen als de GPS voor je ziel en jou op het juiste spoor houden om vooruit te komen in het leven.

  1. WEES DUIDELIJK OVER WAT VOOR JOU VAN BELANG IS.

Door absoluut duidelijk te zijn over dingen en zaken die zoveel voor jou betekenen, kun je veel meer plezier en plezier in je leven hebben. Het helpt je ook om het leven op een veel zinvollere manier te leven, of het nu op de werkplek is, tijdens het runnen van je bedrijf, in je gezondheid en fitness, en in de relaties in je leven. De GPS in je hart leidt je en helpt je om de juiste beslissingen te nemen en de juiste weg in te slaan.

  1. GENIET VAN ACTIVITEITEN DIE JE VREUGDE BRENGEN

Iedereen heeft zijn eigen passies en de meeste mensen vinden het leuk om verschillende dingen te doen. Sommige mensen houden van tuinieren, sommigen houden van wandelen met hun hond, anderen vinden het leuk om met hun auto of motor op de snelweg te rijden, enzovoorts.
Een druk leven geeft je weinig tijd om te genieten van de activiteiten die je prikkelen en je pure vreugde geven. Als je je gelukkig voelt met vliegeren of het spelen van videogames, maak dan tijd om hiervan te genieten, of van wat je favoriete tijdverdrijf ook is. Als het niet mogelijk is om elke dag te genieten van je favoriete activiteit, creëer hier dan in ieder geval wekelijks tijd voor.
Je favoriete activiteiten zijn misschien niet het doel van je ziel, maar je vindt geluk en tevredenheid door je eraan over te geven. Dit is wat je ziel meer en meer nodig heeft. Als je je ziel als plant kunt visualiseren, moet je haar water, zonlicht en meststof geven om haar te voeden. Hoe meer je je ziel gelukkig en licht maakt, hoe meer vreugde je zult ontdekken.

  1. KIJK GOED NAAR JE ROLMODELLENN EN IMITEER HUN KWALITEITEN

Iedereen heeft mensen tegen wie ze opkijken en die ze als zijn helden of inspiratiebron zien. Het kunnen kunstenaars, schrijvers, muzikanten, sporters, beroemdheden of politieke leiders zijn. Bedenk wat het is wat je motiveert en inspireert om zoals zij te zijn. Schrijf vijf kwaliteiten van de verschillende idolen (of: mensen die je bewondert) in je leven op en probeer deze kwaliteiten of deugden in jezelf na te bootsen.

  1. LES VOOR JE GPS

Dit is een zeer belangrijke les voor iedereen die op zoek is naar een GPS voor zijn of haar ziel. Je moet je realiseren waar je nu bent om vooruit te komen en de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld.
Wees geduldig en accepteer de realiteit van het leven om te voorkomen dat je je gefrustreerd en teleurgesteld voelt. Verzet tegen de realiteit van het leven is een belangrijke oorzaak van ontgoocheling en neerslachtigheid. Het is geweldig om doelen te hebben en te focussen op het bereiken ervan, maar vergeet niet te genieten van het huidige moment. Dat is alles wat je hebt. Je kunt niets doen aan de momenten die in het verleden verloren zijn gegaan of de momenten in de toekomst waar je niets van weet.
Het kost tijd en veel experimenteren om te weten wat je ware passies zijn. Maar als je ze eenmaal kent, wordt het gemakkelijk voor je om door het leven te gaan, te reageren en de juiste beslissingen te nemen in de verschillende situaties die je op je levenspad tegenkomt.
Dus, je kunt een GPS instellen om je ziel te begeleiden. Lifestyle coaching helpt je daarbij. Het ondersteunt je om je eigen innerlijke GPS in te stellen en betere beslissingen te nemen in deze moderne wereld.

Psychologe Susan Krauss Whitbourne heeft hier een mooi boek over geschreven. Zij noemt het boek Nieuwe route kiezen
Tevens is met een onderzoek naar de Innerlijke GPS. Dit onderzoek heeft een nobelprijs gewonnen voor geneeskunde gewonnen.

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer