INCIDENTEN LOSLATEN OMDAT ZE JE VERLEDEN ZIJN

INCIDENTEN LOSLATEN OMDAT ZE JE VERLEDEN ZIJN

Weet je dat veel van je beslissingen in het huidige leven gebaseerd zijn op je ervaringen in het verleden en je mentaliteit? Als iemand je lange tijd geleden iets heeft gezegd of gedaan, kun je jarenlang wrok blijven koesteren tegen dat individu, ook al dient het geen enkel doel in je leven. Het is mogelijk dat die persoon zich niet eens bewust is van jouw gevoelens terwijl je je emoties en acties rechtvaardigt op basis van dat ene incident dat zich zo veel jaren geleden heeft voorgedaan. Als je niet loslaat, worden het incident en de persoon een deel van je levensverhaal en houden ze je tegen.

DE KRACHT VAN HET LOSLATEN IN JE HUIS

De kracht van het loslaten werkt niet alleen op gevoelens en emoties, maar ook op mensen en op dingen die je in het leven gebruikt. Als je alles in je huis zou aanraken en je afvragen of het echt nuttig is of niet, zou je verbaasd zijn te ontdekken dat er zoveel rommel is die uit je huis verwijderd zou mogen worden. Wanneer je deze oefening doet, voel je je daarna veel lichter. Bovendien gaat je huis er een stuk schoner en georganiseerder uitzien dan voorheen.

GEVOELENS & HERINNERINGEN

Hetzelfde loslaten vindt plaats in jou m.b.t. gevoelens en herinneringen. Zijn de herinneringen en ervaringen in je geest echt nuttig of hou je ze gewoon vast, als rommel? Zodra dat helder wordt in je geest, kun je deze vrijmaken van de rommel, rottende ideeën en ervaringen die jou in het leven hebben tegengehouden.

Wat heb je echt nodig

Wanneer heb je voor het laatst alle huishoudelijke artikelen die in je huis liggen van dichterbij bekeken? Ik vermoed dat het lang geleden was. Je hebt het zo druk met je agenda en leven dat je steeds weer dingen koopt zonder alle rommel die zich opstapelt, weg te werken. Waarom geef of gooi je dingen niet weg als je ze niet gebruikt of nodig hebt?

EMOTIONELE GEHECHTHEID AAN DINGEN

Begrijp jij waarom je, net als anderen, dingen blijft kopen en opslaan zonder ze te gebruiken? Het antwoord ligt in je neiging bang te zijn om dingen te verliezen waarvan je denkt dat ze van jou zijn. Je ontwikkelt emotionele gehechtheid aan dingen en houdt ze graag in je buurt, ook al gebruik je ze nooit. Maar geloof me, je begint je acuut lichter en beter te voelen zodra je besluit je te ontdoen van dingen die je niet nodig hebt of die je nooit gebruikt.

LAAT DINGEN GAAN

Weet je nog dat je als klein kind woedend op je fiets fietste en plotseling omkeek om te beseffen dat je vader de fiets had losgelaten? Of dat je als een vlinder woest je handen bewoog om te leren zwemmen, toen je plotseling ontdekte dat je moeder jou had losgelaten en je op eigen houtje zwom? Nee, je was niet aan het verdrinken maar aan het zwemmen. Datzelfde gevoel krijg je wanneer je in je geest besluit om dingen, mensen en relaties los te laten.

DE ANGST OM TE VERLIEZEN

Je kunt een verlammende angst voelen om een object, gadget, baan of relatie te verliezen. In feite is het deze angst om dingen te verliezen wat maakt dat je ze vasthoudt, zelfs als ze hun waarde of nut in het leven allang zijn kwijtgeraakt. Duik onder die terreur door en laat de dingen los. Je zult merken dat er verbazingwekkende dingen in het leven gebeuren wanneer je besluit om ze los te laten. Een kleine vogel vreest voor zijn leven en zoekt bescherming van zijn moeder. Hij denkt niet dat hij kan vliegen zoals zijn moeder. Dit gaat net zolang door tot hij besluit zijn angst los te laten. En dan gaat het vliegen als vanzelf.

BARRIÈRES IN HET LEVEN

Niet loslaten is een mentale barrière die je ervan weerhoudt om nieuwe mogelijkheden in het leven te verkennen. Hetzelfde geldt voor relaties die je zo belangrijk vindt, ook al is het vrij duidelijk dat ze giftig zijn geworden en schadelijk voor je zijn. De angst voor het onbekende en de neiging om vast te houden aan iets wat je waardevol vindt of wat waardevol lijkt, weerhoudt je ervan om nieuwe dingen in het leven te proberen.

JEZELF MENTAAL BEHEERSEN EN NAAR DE TOEKOMST GAAN

Onthoud dat je nog maar één leven te leven hebt. Je hebt van de almachtige God de kracht gekregen om te redeneren en logisch na te denken. Vasthouden aan dingen en relaties voorspelt niet veel goeds voor je toekomst, omdat het een negatieve invloed kan hebben op je financiën, zaken en algemene psyche. Het is de angst voor wat er zal gebeuren waardoor je geest en ledematen bevriezen. Maar geloof me, als je eenmaal mentaal besluit dat je loslaat, begin je echt te je vleugels uit te slaan en ga je je licht en ontspannen voelen, terwijl je je tegelijkertijd steviger dan ooit voelt. Het gevoel dat je je vleugels uitslaat, is zoveel beter dan vasthouden aan datgene wat jou niet dient. En dat komt allemaal voort uit dat ene mentale besluit.

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer