Het Verhaal van de Rijke Prins (En Jouw Pad naar Zelfontwikkeling)

Het is moeilijk de strijd aan te gaan met negatieve stemmen terwijl je probeert je dromen waar te maken. Maar je moet anderen niet je capaciteiten in twijfel laten trekken.

Ik heb iets revolutionairs opgepikt in mijn zoektocht naar zelfontwikkeling!

Het is zoiets puurs, uniek en grensverleggend, dat ik vind dat iedereen er over moet horen.

Dit veranderde totaal de manier waarop ik de wereld om me heen ervaar. En iedereen die hetzelfde had ervaren, begon enorme verschuivingen in hun realiteit waar te nemen.

Wanneer dat je overkomt, zul je je realiseren dat de wereld om je heen anders is.

Dus wat is dat fantastische dat de verandering op gang bracht?

Ik heb het niet over fysieke verandering, maar een spirituele. En sommige mensen beweren dat als gevolg hiervan de kleuren helderder leken, dat de lucht blauwer leek en dat hun eten beter smaakte.

Dit artikel verkent het fantastische iets dat een onbestemde kracht heeft om je wereld te verbeteren.

Maar eerst wil ik je een verhaal vertellen om context te bieden voor de onthulling die er aan komt…

De Rijke Prins

Lang geleden was er eens een prins die alles had. Hij genoot van alle luxe die je je maar voor kunt stellen en kosten noch moeite werden gespaard zodat hij kon genieten van alles wat het leven te bieden had.

Maar in de loop der jaren realiseerde de prins zich dat hij iets miste…

Hij was niet waar hij wilde zijn in het leven, ondanks alle rijkdom en luxe.

Dus besloot de prins om zich te ontdoen van alle luxe en bracht hij onderwijzers en wijsgeren bij elkaar van over de hele wereld. Hij wilde dat ze hem hielpen zijn probleem van zich verloren voelen, op te lossen.

Jaren verstreken, maar de prins had nog steeds het pad niet gevonden dat hij wilde bewandelen. Daarom besloot hij alles op te geven en zelf zijn pad van zelf-ontdekking te creëren.

De prins verliet zijn paleis met al zijn wereldlijke bezittingen en bracht maanden in zijn eentje door op een berg, en overdacht alles.

En toen, op een dag, ervoer de prins een fantastische gewaarwording terwijl hij op de top van de berg zat.

Zijn gevoel van binnen veranderde. Iets was er anders.

Ineens begreep hij waar dat gevoel van voldoening en vreugde, waar hij zo lang naar had gezocht, vandaan kwam.

Verbaasd door deze nieuwe gewaarwording, begon de prins zijn afdaling van de berg.

Terwijl hij dit deed, passeerde hij enkele herders die hem aanhielden en hem veel vragen stelden. Ze wilde weten hoe hij overleefd had, wat hij gegeten had en wat hij had gedaan. Maar ze waren het meest geïntrigeerd door zijn vreemde uitstraling.

Maar de prins gaf geen antwoord. Hij bleef verder afdalen met een vreemde lach op zijn gezicht, dus de herders volgden hem – hoe verder de prins liep, hoe meer mensen hem volgden.

Ze werden aangetrokken door zijn kalme energie die van binnen in hem straalde.

Na een tijdje stopte de prins en begon hij te praten over wat hij op de top van de berg had geleerd. En het duurde niet lang voordat zijn wijsheid zich wijd verspreidde.

Maar toen de prins op een zekere dag een dorp binnen liep, kwam er een jongeman naar hem toe gerend die zijn leer kleineerde en hem een valse profeet noemde.

De prins wachtte totdat de jongeman klaar was met zijn geklets en stelde hem toen een vraag…

“Als jij naar een evenement zou gaan en de gastheer zou het cadeau dat je meebracht, weigeren, van wie is dat cadeau dan?”

De jongeman riep: “Het cadeau is van mij!”

Toen stelde de prins nog een vraag…

“Als je naar mij toe komt en me al je woede en problemen voorlegt, bij wie blijft dan de woede als ik ervoor kies deze niet te accepteren?”

Wat is de Moraal van het Verhaal?

Misschien heeft je coach je verteld dat je dromen te groot zijn.

Maar waar je over droomt is misschien van begin af aan totaal haalbaar voor jou. Dus, blijf dromen als dat je motiveert.

Zolang je dichter bij je uiteindelijke doel blijft komen, stop niet. Blijf richting je dromen bewegen.

Ik weet dat het lastig kan zijn om om te gaan met demotiverende opmerkingen van vrienden en familie.
Maar ik wil dat je niet vergeet dat alleen jij je eigen beperkingen kent.

Dat gezegd hebbende, het is belangrijk dat je jezelf omringt met twee soorten mensen.

1. Zij die in je geloven
2. Zij die je wijzen op je tekortkomingen

Merk op dat de tweede soort persoon er niet is om je af te maken. Hun woorden zijn er om je op het juiste spoor te houden zodat je kunt bereiken wat je wilt bereiken.

Weet je, het maakt me verdrietig om mensen te zien die zichzelf contraproductieve overtuigingen opleggen, zeker als deze onterechte overtuigingen niet intern opgewekt zijn.

Ik zal je een voorbeeld geven zodat je begrijpt wat ik bedoel.

Een tijdje terug werkte ik samen met een ingenieur die had gehoord dat als je om geld vraagt, je de duivel in je huis toelaat.

Klink belachelijk, of niet soms?

Je hebt iemand die er alles aan doet om financieel onafhankelijk te zijn. En wanneer ze een behoorlijk bedrag verdienen, is er de angst dat er iets wonderbaarlijks gebeurt waardoor hun geld verdwijnt.

Als jij vergelijkbare gedachtes hebt, maak je dan geen zorgen. Het is niet jouw schuld.

Maar het is jouw verantwoordelijkheid om alles in je macht te doen om de situatie te veranderen.

Hoe?

Het is belangrijk jezelf af te zonderen en al je aandacht te richten op de informatie en signalen die tot je doel leiden.

Dit betekent natuurlijk niet dat je kritiek moet weigeren. Leer van de kritiek en zet alles aan de kant dat voortkomt uit de ego’s, beperkingen en emoties van mensen.

Punt is dat kritiek belangrijk is voor je groei, of het nu opbouwende of vernietigende kritiek is.
En het zal altijd in een of andere vorm rondom je bestaan.

Maar de manier waarop je kritiek interpreteert, is wat je leven verandert.

Je moet nog steeds wel zeker zijn van je mogelijkheden en je niet door anderen laten overtuigen van het tegenovergestelde.

Als je die mindset bereikt, zal het makkelijker zijn om de feedback die tot vooruitgang leidt, te onderscheiden van commentaar dat alleen maar kleinerend is.

Leren te Weigeren

Vanaf het moment dat je besluit wat echt mogelijk is, zul je al je energie concentreren om een nieuw niveau te bereiken met elke actie die je neemt.

Om dat te doen, moet je je overtuigingen diep in je ziel verankeren. Van daaruit kun je er gebruik van maken, om je meesterwerk en je visie van perfectie te creëren. Daarna worden je overtuigingen een wapen om een laser-focus te bereiken die je motiveert om elke dag dichter bij je ultieme doel te komen.

Maar je moet niet vergeten dat je vermogen om feedback te weigeren, belangrijker is dan je vermogen om deze te accepteren.

Je moet open blijven staan voor nieuwe, betere en meer toegankelijke keuzes.

Als je klaar bent om de volgende stap te nemen richting persoonlijke ontwikkeling, plan dan hier een focus sessie. Laten we beginnen met het terugwinnen van je zelfvertrouwen, het verwijderen van afleidingen en het behouden van de focus op wat ertoe doet.

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer