Het Coachen van je Innerlijke Stem – Vier Stappen om van je Innerlijke Stem een Positieve Kracht te Maken

Door bewust te focussen op je innerlijke stem, kun je deze transformeren in een positieve kracht in je leven.

We hebben allemaal een innerlijke stem.

Voor sommige mensen is die innerlijke stem iets positiefs. De stem moedigt hen aan om nieuwe dingen te proberen, verandering te accepteren en te genieten van de successen in hun leven.

Voor anderen is de innerlijke stem een negatieve kracht die hen tegenhoudt.

Misschien is dat wat er bij jou gebeurt.

Als je innerlijke stem begint te spreken, lijkt deze te focussen op alle verschrikkelijke dingen die jij over jezelf gelooft. Hij/zij praat tegen jou over je vermeende gebrek aan vertrouwen, of dat je niet intelligent genoeg bent om het succes te behalen dat je nastreeft. In het slechtste geval kan je innerlijke stem daadwerkelijk je dromen voor een gelukkiger en bevredigend leven, verpletteren.

Weet dat je je innerlijke stem kunt veranderen.

Je kunt je innerlijke stem coachen, zodat deze positieve berichten brengt die de deur openen naar je toekomstige succes.

In dit artikel bekijken we de vier stappen die je moet nemen om je innerlijke stem een positieve kracht te laten worden.

Stap #1 – Zeg Dankjewel

Als je innerlijke stem je dwingt om te blijven hangen in de negatieve opvattingen, dan is “dankjewel” zeggen misschien wel het laatste waar je aan denkt.

Je hebt immers een afkeer van de stem omdat deze je tegenhoudt je beste kwaliteiten te waarderen. En je vindt niet dat je innerlijke stem waardering van jou verdient.

Maar dat doet hij/zij wel.

Zelfs als je innerlijke stem de zwaarst mogelijke kritiek op jou heeft, moet je deze bedanken.

Dit betekent niet dat je je innerlijke stem bedankt voor de vreselijke dingen die hij/zij tegen je zegt. In plaats daarvan bedank je je innerlijke stem voor het uitspreken van deze dingen omdat jij erkent dat de enige reden waarom je innerlijke stem dit doet, is omdat hij/zij om je geeft.

Denk eens over je jeugd en hoe je ouders wel eens tegen je zeurden.

Ze vertelden je telkens weer dat je je huiswerk moest maken, je kamer op moest ruimen en je netjes moest gedragen. Maar hoe vervelend dat gezeur ook moet zijn geweest, het was een instrument dat je ouders gebruikten om van jou een beter mens te maken.
Ze zeurden omdat ze om je gaven.

Ze wilden dat je succes in het leven had en ze gebruikten negatieve boodschappen om je te laten zien waar je fout zat en dat je daar aan moest werken.

Je innerlijke stem werkt grotendeels hetzelfde.

Daarom bedank je hem/haar voor de boodschap als hij/zij iets vreselijks tegen je zegt.
Je innerlijke stem heeft zojuist een beperkende gedachte of aspect van je leven onthuld waar je aan kunt werken.

Stap #2 – Vraag om de Positieve Bedoeling

Zodra je je realiseert dat je innerlijke stem je probeert te helpen door middel van kritiek, begin je met het ombuigen van wat hij/zij tegen je zegt.

In plaats van de nadruk te leggen op de kritiek, vraag je aan je innerlijke stem wat de positieve bedoeling was.
Wat probeerde hij/zij te bereiken door zo kritisch op je te zijn?

Vergis je niet over het feit dat hij/zij iets probeert te bereiken.

De grootste fout die je kunt maken met je innerlijke stem, is dat je wat hij/zij zegt, klakkeloos accepteert in plaats van te zoeken naar de diepere betekenis achter de boodschap.

Dus, zoek naar die betekenis. Vraag je innerlijke stem wat hij/zij nu echt duidelijk probeert te maken aan jou.

Stap #3 – Zoek naar Alternatieven

Zodra je de positieve bedoeling gevonden hebt, ga je dieper graven.

Vraag je innerlijke stem hoe hij/zij wil dat je verandert. Wat kun je doen om te veranderen, zodat je in staat bent om de positieve bedoeling van de boodschap te omarmen? Hoe wil hij/zij dat je je voelt en gedraagt zodat je de wrede dingen die hij/zij tegen je zegt, overwint?

Door dit te doen, creëer je een samenwerkingsrelatie met je innerlijke stem die jij kunt gebruiken om vooruit te gaan.

Stap #4 – Laat je Gedachtes een Oplossing Bedenken

Als je de positieve bedoeling eenmaal ontdekt hebt en enkele alternatieven benadrukt hebt, dan is er nog één vraag die je moet stellen:

Wat is de volgende stap die ik moet nemen om deze verandering nu te laten beginnen?

Probeer deze vraag niet zelf bewust te beantwoorden. Maak in plaats daarvan je gedachtes vrij om te zoeken naar een antwoord op de vraag. Geef ze de tijd en ruimte die ze nodig hebben om naar een oplossing te zoeken.

Onze gedachtes sluiten graag een cirkel. Ze zijn in hun beste doen als ze oplossingen mogen vinden voor problemen, wat jou weer in staat stelt om de cirkel te sluiten en het probleem los te laten.

Als je dit artikel leest, dan is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan in je leven – hoe klein ook. Misschien vraag je je constant af waarom juist jou steeds nare dingen overkomen.

Deze vraagstelling is een teken dat je gedachtes niet de kans hebben gehad om de cirkel met betrekking tot wat er mis gaat, te sluiten.

Het resultaat?

Je komt vast te zitten in een cyclus waarin het voelt alsof dingen mis blijven gaan.

Door de bovenstaande vraag te stellen, geef je je onbewustzijn een constructieve vraag om op te focussen. In plaats van te vragen waarom dingen mis blijven gaan, wat ertoe leidt dat je gedachtes in een cirkeltje rond de vraag blijven vastzitten, moedig je het aan om uit te vinden wat je kunt doen om te voorkomen dat dingen steeds misgaan.

Het is een subtiele verandering in je manier van denken.

Door deze verandering door te voeren, kun je de natuurlijke voorkeur van je gedachtes, om problemen op te lossen, gebruiken. En nog belangrijker, je gedachtes zullen deze problemen oplossen terwijl jij op het pad geleidt wordt dat je wilt volgen.

Verander Je Relatie Met Je Innerlijke Stem

Soms kan het voelen alsof we vastzitten in een gewelddadige relatie met onze innerlijke stem.

Dit is niet zo.

Zelfs in het slechtste geval wil je innerlijk stem alleen het allerbeste voor jou.

Zijn/haar benadering kan verwarrend zijn. Maar door om te buigen wat je innerlijke stem zegt, zodat je de positieve bedoeling achter de boodschap kunt achterhalen, zul je in staat zijn de stem te gebruiken als een positieve invloed in je leven.

Ik wil je graag helpen begrijpen hoe je je innerlijke stem kunt gebruiken om positieve veranderingen te creëren.

Plan vandaag nog een clarity sessie met mij. Samen kunnen we werken aan het ontdekken van de ware bedoeling van wat je innerlijke stem je vertelt.

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer