De kracht van je gedachten

Gedachten bepalen letterlijk de kwaliteit van je leven.

De vraag is: ondersteunen ze je of zitten ze je in de weg? 

Realiseer dat Jij kunt meer dan je denkt
Je eigen krachten herkennen kan nog al ingewikkeld zijn. Vaak hebben we dat stemmetje in ons achterhoofd dat ons verteld dat je zult falen of dat je niet goed genoeg bent. En geloof mij, dat stemmetje heeft iedereen wel eens gehad. Het is niet raar, maar het kan je wel flink belemmeren. Als je continu denkt dat je niet zult slagen dan zul je uiteindelijk ook niet slagen. Niet omdat je het niet kan, maar omdat je niet in je zelf geloofd. En als je niet in je zelf geloofd, hoe kun je anderen dan overtuigen om in je te gaan geloven?
Ik heb in mijn carrière met een aantal waanzinnig meedogenloze mensen gewerkt, en naar mijn mening zijn dit de meest succesvolle mensen. De mensen die in zichzelf geloven, de mensen die hun eigen kracht kennen en die beschikken over een killer mindset. Deze mensen zullen niet voor een ander opzij gaan en zullen zichzelf altijd op de eerste plek zetten. En wat is daar eigenlijk verkeerd aan?
Waarom zal je je zelf niet de kansen gunnen die je een ander wel gunt?
Nadat ik in mijn eigen carrière veel met waanzinnig meedogenloze mensen heb gewerkt heb ik ook de kans gehad om ze te analyseren. Wat maakt ze zo succesvol, hoe bereiken ze alles waar ze hun zinnen op zetten? Het begint allemaal met een positieve en gezonde winners mindset.
Weet je wat het enige is dat ik ze nog nooit heb horen zeggen?
– Dat kan ik niet
– Dat gaat mij te boven
– Ik heb het niet in mij
– Ik ben niet goed genoeg

De kracht van je eigen gedachten

Deze zinnen zullen nooit in ze opkomen. Waarom? Omdat ze wel in zichzelf geloven. In plaats van deze negatieve zinnen tegen zichzelf te zeggen zijn ze hun eigen grootste fan. En natuurlijk kunnen deze waanzinnig meedogenloze mensen ook voor problemen komen te staan. Maar het probleem zal nooit de baas over hun worden, zij vinden manieren om het probleem de baas te zijn. Als ze geconfronteerd worden met een lastige situatie gaan ze hier op een positieve manier mee om. Ze stellen zich zelf de volgende vragen en zullen niet bij de pakken neer gaan zitten.
– Hoe kan ik hier met succes door navigeren?
– Hoe overwin ik deze lastige situatie
– Welke stappen dien ik te nemen om dit obstakel te overwinnen?
– Welke persoon in mijn bedrijf kan hier een oplossing voor bedenken
– Wat is er nodig om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen
Zie je een patroon in de genoemde zinnen? Ze houden zich namelijk niet bezig met het probleem maar ze proberen direct aan een oplossing te denken. Een probleem dient geëlimineerd te worden en het liefst zo snel mogelijk. Er is geen ruimte voor negativiteit of een negatieve mindset. Problemen zijn er om opgelost te worden en voor alles, elk probleem, hoe groot het ook lijkt, zal er een oplossing voor gevonden worden.
Hoewel …
In de eerste paar minuten,uren, dagen van het probleem hadden ze GEEN flauw idee van hoe de oplossing eruit zag. Wel wisten ze dat er hoe dan ook een oplossing zal komen en probeerden ze de focus daar op te houden.
Weet je waarom ze dat deden?
Het wordt MIND HIJACKING genoemd
Mind hijacking is een heel interessant fenomeen dat iedereen kan leren onder de knie te krijgen, dus ja, ook jij kan dit. En wanneer je de kunst van het hijacken hebt gemasterd zal niks je meer onderste boven krijgen en zul je de gehele wereld aan kunnen, met een glimlach op je gezicht!
Hoe werkt Mind Hijacking
Zo gaat het …
Wanneer er een probleem ontstaat en je negeert het probleem door te doen alsof het probleem niet bestaat wordt het probleem niet opgelost maar zal het zich alleen maar op stapelen. En geloof mij wanneer ik zeg dat het er hoe dan ook op een gegeven moment uitkomt. Vaak vroeger dan later. Je zult merken dat je steeds minder goed in je vel zit, dat je onderliggend het probleem altijd zult voelen. Bij alles wat je doet. Of dit nu het huis opruimen is of die belangrijke meeting op werk. Je mind is gehijacked door de onderliggende negativiteit. Je onderbewuste zal constant piekeren en onrustig zijn omdat er een probleem op tafel ligt waar geen oplossing voor is gevonden omdat je het probleem ontkent. Dit kan voor veel fysieke en mentale problemen zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Je wilt je zelf goed voelen en de controle hebben over je lichaam en geest.
Door je op een oplossing te concentreren zul je merken dat alle ondergaande stress die ontstaat wanneer je het probleem onder een fictief tapijt probeert te vegen, ineens volledig zal verdwijnen. Je zult merken dat je mind op een positieve manier werkt en je op een positieve manier probeert het probleem op te lossen.
Als resultaat …
Terwijl je geest in eerste instantie volledig blokkeert door het probleem te ontkennen zul je het weer deblokkeren op het moment dat je het probleem erkent. Erkennen is de eerste stap in het vinden van een oplossing. Erkenning en acceptatie zijn de eerste stappen in het proces om mind hijacking tegen te gaan.
Dus, in het vervolg. Als er een probleem ontstaat zeg dan direct tegen je zelf dat je hier niet langer dan 5 minuten bij zult stil staan op een negatieve manier. Je mag je er even rot door voelen, wellicht heeft de ontstane situatie je verrast, maar je moet wel snel verder. Want hoe langer het probleem op tafel ligt, hoe groter het wordt en hoe slechter jij je zult voelen. Verleg de focus van het probleem naar het vinden van een oplossing.
Mind hijacking in sociale contacten
Ook op het gebied van sociale contacten kun je mind hijacking toestaan. Het gaat er om da tje de power over je eigen gedachten weer terug neemt. Alleen jij kunt er voor zorgen dat jij je goed voelt. Om mind hijacking tegen te gaan wijs je altijd met de vinger naar je zelf, in plaats van naar de ander. Hier onder een voorbeeld:
Wanneer er iemand in je leven is die niet een positieve invloed op je heeft kun je twee dingen denken. Let goed op het verschil tussen beide:
1. Hij verpest mijn humeur met zijn aanwezigheid.
2. Ik voel me ongemakkelijk als ik bij hem ben.
Bij de eerste verklaring wordt de schuld bij de ander gelegd. Dat je humeur wordt verpest ligt aan hem en niet aan je zelf.
Bij de tweede verklaring kijk je naar je zelf en geef je aan dat jij je niet goed voelt wanneer hij in de buurt is. Je geeft niemand de schuld.
Als je mind gehijacked wordt dan verlies je de kracht van je eigen mindset. Je ziet geen oplossingen. ‘Hij verpest mijn humeur met zijn aanwezigheid’ – dat kan misschien wel kloppen, maar wat houd jou tegen om weg te lopen? Om je zelf van de situatie te verwijderen? Om de controle over je humeur weer terug te nemen en zelf te beslissen wie je toe laat en wie niet?
Enkel en alleen jij hebt de controle over jouw lichaam en geest. Bevind je je in een situatie die niet voor je werkt, die niet prettig voor jou is? Loop dan weg. Ben je in een ruimte met iemand die veel negatieve energie uitstraalt waardoor jij je niet prettig voelt? Begeef je dan naar een andere ruimte. Jij hebt de controle. Jij hebt de touwtjes in handen. Jij bent de baas over jouw lichaam en geest!
Een aantal zinnen die je kunt toepassen in soortgelijke situaties zijn:
– Ik kies voor mijn eigen geluk
– Ook ik mag mij gelukkig en goed voelen
– Ik omgeef mij enkel en alleen met mensen die iets positiefs bijdragen aan mijn leven
– Ik zal mijn leven leiden op mijn eigen voorwaarden
Wat ben je bereid te verliezen om de controle over je eigen leven terug te nemen?
Misschien zit je nu in een situatie waar negativiteit een grote rol speelt. Misschien ben je heel ongelukkig op werk of zit je in een relatie die eigenlijk niet goed voor je is. Je kunt ten alle tijden de power terug pakken en voor je zelf kiezen. Dit komt natuurlijk wel met gevolgen. De volgende vragen zullen zich voordoen:
– Wat wil je op het spel zetten?
– Hoeveel ben je bereid te verliezen?
– Wie zou je zijn als je “alles wat je nu hebt” kwijt was?
kijk niet naar andere, ben jezelfSommige mensen volgen liever en steeds minder geven er de voorkeur aan om te leiden. Er is niets mis met beide manieren van denken. Beide zijn absoluut noodzakelijk voor de wereld om rond te gaan.
Proberen te leiden met de mindset van een volger is echter niet alleen volledig gevaarlijk voor je gezondheid, het is verwoestend voor degenen die voor de gek gehouden zijn om je te volgen.
Goede en eerlijke mensen zijn moeilijk te vinden, grote leiders zijn nog moeilijker te vinden omdat veel mensen hun team niet volledig ontwikkelen en tegelijkertijd afstand doen van hun controle over dit team. Veel managers hebben de neiging om hun personeel en werknemers te micromanagen. Maar, is dit wel gezond?
Neem nu het advies van misschien wel een van de beroemdste militaire commandant van de 20e-eeuwse Generaal Patton. “Vertel mensen nooit hoe ze dingen moeten doen. Vertel ze wat ze moeten doen en ze zullen je verrassen met hun vindingrijkheid.” Als je mensen laat nadenken over dingen, zullen ze onvermijdelijk de beste manier voor hen vinden om het resultaat te bereiken. Als leider is het jouw taak om de koers te sturen en te blijven.
Om mensen te laten groeien, is het soms volledig noodzakelijk om mogelijk impopulair te zijn, met behoud van een gezond respect voor elkaar. Soms hebben mensen enige aanmoediging nodig om zich buiten de comfortzones te begeven, maar als ze eenmaal uit die comfortzone zijn is er een grote kans dat ze je positief zullen verrassen.
Er is een dunne lijn tussen een genie en een krankzinnig persoon, het verschil is meestal de uitkomst of resultaten. Dit is ook het geval bij leiderschap.
Om een ​​groot leider te zijn, is het essentieel om moedig te zijn, risico’s te nemen en te gaan waar de meeste mensen bang voor zijn. Je team coachen, vasthouden aan je waarden en de integriteit hebben om bescheiden te blijven, terwijl je het team moedig navigeert door allerlei situaties en ze laat groeien zodat ook zij hun volledige potentie bereiken.
Vraag jezelf af, hoe kan ik anderen helpen hun best te doen en te ontdekken wat ze zelf allemaal kunnen doen en bereiken? De kans is groot dat je daar bang voor wordt, de manier van denken die zal ontstaan komt waarschijnlijk voort uit angst. Angst dat anderen je baan zullen nemen, je voorbij zullen streven of beter zullen zijn dan jij bent. Maar als een echte leider zal je je daar niet op focussen. Je wilt het beste voor je team en je wilt het beste voor hun toekomst. En als ze uiteindelijk beter zullen zijn dan jou, onthoud dan, dat ze enkel en alleen daar zijn gekomen door jouw positieve mindset. En omdat jij niet hebt toegeven aan een mind hijacking. Jij hebt altijd de touwtjes in handen gehad en nu kunnen kan jij en je team er de vruchten van plukken.

Gratis adviesgesprek

Mocht jij nou vast zitten in een bepaald patroon en weet je niet goed hoe je hier uit kan komen? Neem dan alsjeblieft even contact op met mij voor een gratis focus gesprek.Ik kan je de spiegel voorhouden die je nodig hebt en ondersteunen in hoe je stappen kunt zetten die goed zijn voor jou.

Recente posts

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

De waarheid over verandering van je automatische gedrag

Het kan moeilijk zijn om ons automatische gedrag te veranderen, vooral als het iets is dat we al lang doen. Ook voor mij, als iemand had voorgedrongen bij de bakker liet ik het altijd gebeuren en zei er niets van. Ik wist dat het mijn beurt was, maar ik wilde geen...

Lees meer