Coaching in de natuur

Look deep into nature and you’ll understand everything better
Lees verder

Gratis download: 4 tips om jouw persoonlijke groei te vergroten

ARE YOU READY TO WALK YOUR WALK?

Voor veel mensen is een wandeling in de natuur, of gewoon buiten zijn, een verfrissende manier om de zaken op een rijtje te zetten. De fysieke beweging gecombineerd met de natuurlijke schoonheid van het landschap brengt mensen tot rust, en brengt helderheid.

We stappen samen even van de rijdende trein af. Weg uit de omgeving waar constant signalen op ons worden afgevuurd. Even weg van de verantwoordelijkheid die we dragen. Wist je dat je 7x beter kan beslissen door te luisteren naar jezelf, jouw hart, jouw gevoel?

En daar draait het bij wandelcoaching allemaal om: luisteren naar wat je voelt, naar wat jouw lichaam jou vertelt, net zoals je leert te luisteren naar wat de natuur jou vertelt. En, vergis je niet: wandelcoaching is geen nieuwe hype of een “fluffy” manier van begeleiding. Nee!

Wandelcoaching is een zeer effectieve manier om gecoacht te worden. Wandelcoaches gebruiken extra hulpmiddelen die stuk voor stuk hun efficiëntie al bewezen hebben en die ons helpen ons beter te concentreren, te focussen en sneller tot de kern te komen!

  • De focus ligt 100% op jou
  • Je krijgt nieuwe authentieke inzichten
  • Je ontdekt jouw energielekken en energiegevers
  • Om overzicht te krijgen en nieuwe inzichten te ontwikkelen
  • Om een lastig besluit te nemen of een keuze te maken
  • Om de touwtjes in handen te nemen, te bepalen welke kant je op wilt

En daarbij geeft het ruimte om naar onszelf te kijken. Het brengt ons in een flow, bij onze verlangens en bij nieuwe stappen. Creativiteit en nieuwe inzichten liggen op de loer.

 

GA JE MEE?

The clearest way into the Universe is through a forest wilderness.

 

HOE WERKT HET?

Samen voeren wij een intakegesprek waarin we helder krijgen waar je nu staat en wat je gewenste resultaat is.  We bepalen samen de locatie en de lengte van het verblijf in de natuur. Je kunt kiezen uit 1 of 2 dagen. Met deze informatie bereid ik ons dagprogramma voor.

Jouw ‘VIP-dag’ vindt plaats op een mooie locatie die voor jou inspirerend zal zijn, zodat jij als vanzelf helemaal voor deze dag gaat. Er zit een heerlijke lunch bij en we halen een frisse neus en tijdens het wandelen praten we verder over jou, je werk of je onderneming.

Na deze intensieve dag ga je geïnspireerd en met vele nieuwe inzichten naar huis boordevol energie. Klaar voor de volgende stap. Ongeveer twee weken na deze dag hebben we een Skype- of Zoomgesprek waarin we bespreken hoe het gaat en hoe je ervoor staat. Waar nodig schaven we jouw plan bij. Je kunt in deze sessie alle vragen stellen die je nog hebt.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Als je een vraag of gedachte hebt, bel me dan op 06-17554930 of stuur een mail naar [email protected]. Je kan ook hier je gegevens achterlaten. Dan neem ik contact met jou op.

Er zijn bijzonder veel studies gedaan naar de genezende werking van natuur. Een greep uit wat deze studies hebben aangetoond:

  • In een studie van Kaplan & Kaplan worden de stress-herstellende effecten van de natuur uitgelicht. Deze worden onderverdeeld in 4 kenmerken van de natuur. Weg zijn, zachte fascinatie, in perspectief zetten & het behagen van onze zintuigen.
  • Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg verzamelde de belangrijkste resultaten van tientallen onderzoeken naar de invloed van natuur op de gezondheid. In haar factsheet toont zij aan dat natuur gezond is. Het maakt mensen creatiever, slimmer én fitter.
  • Natuurkundige en wetenschapsjournalist Mark Mieras en natuurorganisatie IVN hebben in hun factsheet Beetje natuur, grote invloed beschreven wat de effecten van natuur zijn op (de ontwikkeling van) onze hersenen. De conclusie is overduidelijk: “Natuurgebieden, parken, bomen en tuinen vormen een vluchtheuvel voor de geest. Er is robuuste wetenschappelijke steun voor deze veronderstelling. Ook kleine beetjes natuur dragen bij aan overprikkeling van ons aandacht systeem en helpen om sociale stress het hoofd te bieden. Een korte wandeling of een uitzicht op een groen bladerdak helpt reeds om cognitieve functies te herstellen en sociaal te functioneren.
  • In deze infographic vind je een overzichtelijke opsomming van de gezondheidsbevorderende werking van natuur.