Bewustwording van je gedachten er essentieel is voor een gelukkig leven

Vorige week tijdens een lunch met een vriend realiseerde ik me dat dit van zeer groot belang is.  Bewustwording is het bewust worden van wie je bent, wat je doet en van de patronen die je bent gaan leven. Als je dat eenmaal weet, dan kun je ook dingen veranderen en bewust kiezen voor een ultiem gelukkig leven.
Laat ik je mijn verhaal vertellen van mijn  ontmoeting met een vriend  tijdens  voor de lunch. Toen we gingen zitten vroeg ik: “En, hoe is het leven?”
 Na een diepe zucht reageerde hij, “Het is klote.”
Denkend dat er iets catastrofaals gebeurde, zette ik me schrap en vroeg: “Wat is er dan gebeurd?”
Na een lange pauze zei hij: “Alles valt uit elkaar. Mijn relaties, dingen op het werk, het is allemaal crap”. Ik fronsde: “Was het niet pas een paar dagen geleden dat je het had over hoe geweldig je leven was? Dus, hoe kon alles zo snel ontrafelen?”
Ik zat achterover te leunen en staarde hem zwijgend aan toen de ober dichterbij kwam en vroeg of we iets wilden bestellen. Met een blik van ergernis liet mijn vriend het menu op de tafel vallen: “Ik kan niet goed nadenken, bestel maar gewoon voor mij “.
Tegen de ober zei ik grapsgewijs: “Mijn vriend zal een enorme Snickers hebben.” Gelukkig had de ober de tv-commercial gezien waar hongerige mensen zich slecht gedragen, en dan raadt iemand ze aan om een bite of a Snicker te nemen van een Snickers snoepreep, wat hen tot rust brengt en terugbrengt naar hun normale zelf. Helaas had mijn vriend de commercial niet gezien, “Wat betekent dat nu weer?”.
 Ik pakte de menu’s en gaf ze aan de ober, “Twee zalm Caesar salades en twee kopjes kippennoedelsoep alsjeblieft”. Hij glimlachte: “Graag gedaan, ik zal de keuken zeggen dat ze zich moet haasten”.
Toen mijn vriend met een frons op zijn gezicht in elkaar zakte, vroeg ik hem: “Wat was de aanleiding voor dit alles? Hij keek me aan alsof ik drie hoofden had, dus ik vervolgde: “Je weet niet eens wat je triggers zijn, doe je dat?”. Hij ging naar voren zitten en knipte: “Waar heb je het over.”
Zoals je zou kunnen raden, hebben we de rest van die lunch doorgebracht met het bespreken van “triggers”. Wat ze zijn, hoe ze het leven van een persoon beïnvloeden, en wat er gedaan kan worden om de kansen in hun voordeel te kantelen.

Zie je, we zijn allemaal gewoon een grote bundel van zenuwen, wachtend om gestimuleerd te worden en er zijn dingen die voortdurend gebeuren in ons leven die “TRIGGGER” reageren.

De meeste mensen gaan gewoon met de stroom mee…..ongeacht waar dat hen brengt. Daarom kunnen goede marketingcampagnes zo krachtig zijn.
 De reacties op triggers kunnen een persoon fysiek en psychologisch beïnvloeden en kunnen zowel positieve als negatieve effecten hebben. De truc is om je triggers te begrijpen en dan te beginnen met het vervangen van goede door slechte triggers.
Denk er eens over na, kent je mensen wiens leven als achtbanen is? Misschien ben jij dat wel? En zeker, soms is er een katalysator of een grote gebeurtenis die je leven kan beïnvloeden en alles uit de war kan gooien. Maar vaker wel dan niet, als je goed kijkt, kan het iets kleins of een paar kleine dingen zijn geweest die die verschuiving hebben veroorzaakt. En zoals het oude gezegde luidt….

“Je kunt misschien niet controleren wat er in je leven gebeurt, maar je kunt zeker controleren hoe je reageert.”

Heb je je ooit vreselijk gevoeld, en dan hoor je je favoriete liedje, eet je geweldig eten, of breng je zelfs tijd door met een persoon van wie je houdt en alles verandert? Of het nu gaat om geluiden, geuren, smaken, beelden of dingen waarmee je in contact komt, triggers hebben een enorme impact op je leven elke dag.
Dus, wat als u zou leren zich bewust te worden van die triggers en begon weg te lopen van die die giftig waren? Wat als je gewoon de positieve zou opzoeken? Hoe anders zou je leven kunnen zijn?
Ik werk vaak met atleten, en we gebruiken positieve triggers als een manier om ze “in de zone” te krijgen, zodat ze maximaal kunnen presteren. Daarom hebben ze vaak uitgebreide voorbereidingsrituelen. Van hun pregame-maaltijden tot de liedjes waar ze naar luisteren, wordt alles in aanmerking genomen als het gaat om wat een positief resultaat zal opleveren.
Denk aan enkele van de “toxische triggers” die je in je leven kunt ervaren. Misschien heeft je echtgenoot een specifieke ringtone op zijn of haar telefoon (schijnbaar onaangenaam en luidruchtig) voor alle telefoontjes van zijn of haar werk. Op het moment dat de familie gaat zitten om te eten of rond te hangen, gaat de telefoon over met die vreselijke “werk ringtone” en ieders stemming verandert in een oogwenk. Dat is een giftige trigger, en toch laten mensen ze steeds weer hun tol eisen op hun leven.
Neem nu even de tijd en probeer een aantal van de goede triggers te bepalen die je hebt? Voor mij kan het de geur bos zijn, het geluid van lachende kinderen of de golven van de oceanen.
Waarom denk je dat veel makelaars koekjes bakken als ze een open huis hebben? Dat aroma is een positieve trigger voor de meeste mensen, en kan potentiële kopers in de koopstemming brengen. Het is belangrijk om AL uw triggers zowel giftig als geweldig te begrijpen, en er zijn veel manieren om ze uit te zoeken.

Een  oefeningen om om bewustwording te verhogen:

 Begin met het bijhouden van de score of track in een dagboek, op uw mobiele telefoon, of met behulp van notebook in je zak …. wat het beste werkt voor jou. Doe het minstens 7 dagen, maar hoe langer de tijd hoe beter, en ik raad 30 dagen aan om een duidelijker beeld te krijgen.
Elke keer als je een negatieve of positieve reactie die je stemming verschuift (veranderingen hoe je kijkt naar de dag of je leven) noteer wat veroorzaakt het. Je hoort bijvoorbeeld iemands stem en het doet je ineenkrimpen … noteer het.
Ik realiseer me dat je misschien niet in staat bent om te stoppen en een notitie te maken op het moment dat je baas iets zegt en je je realiseert je dat het een giftige trigger is, maar schrijf het later op. Je moet een bepaalde hoeveelheid tijd besteden aan het bijhouden van je antwoorden, en dan later kun je de resultaten analyseren.
De reden dat ik zei hoe langer de bemonstering, hoe beter, soms merken we dat onze meest invloedrijke triggers niet zo vaak voorkomen. Misschien ben jij een van die mensen die zelden wordt beloond voor dingen die je goed hebt gedaan. Het kan ook het feit zijn dat mensen van nature bepaalde situaties vermijden die pijnlijk zijn. Misschien is het een boekhouder die eens per maand belt..
Zodra jij bepaalt wat jouw “Triggers” zijn, maak dan een plan voor hoe jij er mee omgaat. In sommige gevallen kan je in staat zijn om goed tegen slecht te ruilen. Je kunt ook in staat zijn om eenvoudigweg de giftige triggers te elimineren. Als het bijvoorbeeld een kennis is die belt en “je energy wegneemt“, wees dan eerlijk en voer een openhartig gesprek met hen. Soms doet de waarheid wel pijn, maar misschien moet je de relatie aanpakken en aanpassen om die trigger te elimineren.
Nu realiseer ik me ook dat “Toxic Triggers” je het gevoel kan geven dat je je gevangen voelt. Bijvoorbeeld, als je een leraar bent en je directeur is de trigger, maar je hebt nog maar een jaar te gaan voordat je met pensioen gaat. Dat is waarschijnlijk niet een situatie waar je wegloopt, maar door het begrijpen van de dynamiek, kunt je misschien een andere manier vinden om er mee om te gaan.
Ik geloof dat dat een van de redenen is waarom mijn leven geweldig is. Ik ben me scherp bewust van mijn triggers en stel me constant in om mezelf in de best mogelijke staat te brengen. Natuurlijk zijn er dingen die ik niet kan plannen, maar zodra ik dat besef, steun ik op positieve triggers om dingen snel te veranderen.
En als je je je afvraagt of mijn vriend, nadat hij die dag tijdens de lunch over dingen had gepraat, had vastgesteld dat hij vlak voor we gingen zitten twee teksten had ontvangen van iemand met wie hij geen goede relatie had en dat zijn bloedsuikerspiegel erg laag was, omdat hij die dag niets had gegeten. Dus, we waren niet ver weg van die “Snickers” grap, en hij draagt nu een zakje amandelen bij zich om te snoepen.
Ik wens jullie allemaal een geweldige dag toe en ik hoop dat jullie stoppen met het toelaten van Toxic Triggers nemen hun tol op je leven.  En er bewust van te worden